certificiran praktik transakcijske analize

Helena Hošpel

(Psihopolis Institut, Zoran Milivojević, dr. med.),

O MENI

Helena Hošpel

LOGOTIP_Mastervita_4

Helena Hošpel, certificiran praktik transakcijske analize (Psihopolis Institut, Zoran Milivojević, dr. med.), nahajam se v zaključku magistrskega študija iz Psihoterapevtske znanosti na Univerzi Sigmunda Freuda Dunaj-Ljubljana in v začetku magistrskega študija Socialne gerontologije na fakulteti Alma Mater Europaea. Propedevtiko iz psihoterapije sem zaključila pri Slovenski krovni zvezi za psihoterapijo (Miran Možina, dr. med., mag. Janko Bohak).

 

Sem ponosna lastnica mednarodnega certifikata praktik Emocionalne inteligence (Genos International) in certificirana uporabnica orodja Profiles IT (Profiles International), ki ga je moč razširjeno uporabljati pri iskanju in selekciji kadrov. V letu 2020 sem postala prejemnica bele kartice.

 

V času izobraževanja, dela na sebi in supervizije iz praktične psihoterapije pri Zoranu Milivojeviću, dr. med., ki traja že več kot čudovitih 15 let, sem znanja in veščine srkala tudi od drugih učiteljev, različnih smeri in teoretičnih znanj (integrativna psihoterapija, psihodrama, psihoanaliza,…). Sicer pa sem se udeležila tudi dveh poletnih šol psihoterapije na Univerzi Sigmunda Freuda na Dunaju. Prav tako imam opravljeno osnovno izobraževanje iz medicinske hipnoze pri dr. Pajntarju.

 

Sem članica Slovenskega društva za transakcijsko analizo – SLOVENTA.

 

Sicer sem tudi iskrena oboževalka sodobne pozitivne-motivacijske psihologije in vsled tega se večkrat udeležim različnih seminarjev po Sloveniji in Evropi – različnih trendovskih gurujev, katerih znanje prav tako uspešno prenašam v prakso, ki jo izvajam (Lisa Nichols – Ljubljana 2016, Brian Tracy – Ljubljana 2016, Abraham Hicks – Rim 2016, Mell Gill – Ljubljana 2017, Tony Robbins – London 2017, Ana Bučević – Opatija 2018, Bob Proctor – Dunaj 2019, …)

 

Izkušnje z individualnim in skupinskim delom s klienti sem si pridobivala tekom številnih let, ko sem svojo prakso opravljala tako v Mariboru, kot tudi po celotni Sloveniji.

signature

Helena Hošpel

certificiran praktik transakcijske analize (Psihopolis Institut, Zoran Milivojević, dr. med.),

Zakaj obožujem biti psihoterapevtka?

 

Ker uživam, ko vas gledam kako rastete, kako se razvijate, kako se spreminjate v najboljše verzije samega sebe, ker v vas vidim in čutim, da imate priložnost, da zaživite bolje, ker verjamem, da je vsakemu od nas dano, da živimo kvalitetno življenje. Ker verjamem, da vi verjamete, da je možno spremeniti sebe in tako postati boljši član družine, delovnega okolja in širše skupnosti.

O meni osebno

certificiran praktik transakcijske analize (Psihopolis Institut, Zoran Milivojević, dr. med.),

Sem mama dvema prečudovitima hčerkama, ki sta ravno meni pisani na kožo. Včasih pravzaprav ne vem ali znam jaz z njima ali onidve z menoj. Imamo se super. Seveda s pridihom izzivov, ki jih uspešno rešujemo. Včasih tudi plešemo po celem stanovanju. Ko sem ju zadnjič, nekoliko v strahu, vprašala kakšna mama sem, je enajstletna hči odgovorila: dobrosrčna. Bilo je dosti več kot sem pričakovala. Sem partnerka, mogoče boljša sogovornica kot gospodinja, sicer pa izredno rada ustvarjam v kulinariki. Uživam v dobrem vinu, prijateljskih dnevih, večerjah, večerih, gledališču, operi, predstavah, sprehodih. Potujem. Tudi sama, če je treba. Rada gledam nogomet. Obiskujem tekme. Koncerti in zabave so še vedno moj vir moči. Predajam se čarobnostim narave, sonca, morja, hribov, knjig. Sem novinka v plesanju salse, sicer pa redno telovadim in se borim tudi ko že ne morem več. Občasno tečem in grizem stopnice na Kalvarijo. Mariborska Piramida je moj balzam za dušo. Vsak dan tudi meditiram in vizualiziram. 

Rada imam življenje in vem in se zavedam, da smo tukaj enkrat, samo enkrat.

Zbujam se in zaspim s hvaležnostjo.